dijous, 4 de setembre del 2008

Cuinant el plat nacional



L'altre dia vaig cuinar i vaig descobrir l'autentic plat nacional de Kenia. El Daniel, uns dels Masai que fa de askari a l casa em va convidar a casa seva a dinar, pero ell m'explicava com fer-ho ijo cuinava. L'experiencia va ser molt maca, perqu a part del menjar que estava molt bo, tamb'e d-adones qua amb un espai ben epetit i quatre coses pots viure be, sense tenir aigua corrent ni electricitat.
El plat nacional es ugali, el que seria el nostre pa, i basicament es posa aigua a bullir i despres s'afegeix farina de blat de moro fins que l'aigua ja no en pot absorbir mes i es va remenat. La qual cosa era molt dificil perque es molt consistent. Es deixa coure uns minuts i ja esta apunt.
Per acompanyar-ho vam cuinar ceba, pebrot verd, tomaquets, bitxo, vedella i sukumawiki, un vegetal que no us sabria explicar, tipu espinacs. El mes dificil es menjars'ho, perque amb l'ugali has de fer una bola i despres amb el dit polze fas una especie de "cullera" i agafes el menjar. Ell no tenia cap problema, pero jo quan ho intentava tota la "cullera" es destruia, de manera que era molt dificil poder agafar el menjar, pero al final m'ho vaig poder acabar tot!
He de dir que l'ugali sol es molt rar, de fet es aigua i farina mig cuita, pero barrejat amb la resta esta bo. pero suposo q al no estar ben cuit, despres a l'estomac fermenta o algo aixi, perque al cap duna horeta estava super tipa!!!
Ells pero ho mengen per esmorzar, dinar, sopar... els hi encanta!!!!